Η Morgan Stanley πιστεύει πως η μετοχή της Tesla θα διπλασιαστεί σε αξία

H μετοχή της Tesla ίσως παρουσιάσει αύξηση που θα φτάσει έως και το 90% και γι’αυτό θα οφείλεται το κατά πόσο το Auto Pilot και οι άλλες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που ετοιμάζει η εταιρία του Elon Musk θα είναι πετυχημένες. Αυτό πιστεύει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jonas που σε πρόσφατη έκθεση του ανέβασε τον στόχο τιμής της μετοχής της Tesla από τα 280 δολάρια στα 465 δολάρια.

Ο αναλυτής πιστεύει πως μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, η Tesla θα βγάλει στην αγορά κάποιου είδους αυτόνομης τεχνολογίας, και πιστεύει πως αυτή, θα είναι μια δυνητικά καλή επιχειρηματική ευκαιρία ώστε η Tesla να αυξήσει τις πωλήσεις της και να υπετριπλασιάσει τα πιθανά έσοδά της το 2029. Ο Jonas πιστεύει πως η Tesla μέσα στο διάστημα 2018-2021 θα κυκλοφορήσει ένα ημι-αυτόνομο αυτοκίνητο, ενώ αργότερα, το διάστημα 2021-2025 θα ακολουθήσει και ένα πλήρως αυτόνομο μοντέλο, που θα εκτελεί από μόνο του το 99% των λειτουργιών του, χωρίς να απαιτείται η ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση. Η τελική φάση, αυτή της πλήρους αυτόνομης οδήγησης και της επικοινωνίας των αυτοκινήτων μεταξύ τους, αναμένεται να ξεκινήσει σε 10 χρόνια από σήμερα.

H Tesla θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμαστικές δοκιμές του Auto Pilot, με κάποιους κατόχους Model S, να γίνονται Beta Testers, ώστε η Tesla να συλλέξει δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες. Το σύστημα “βλέπει” τον δρόμο με κάμερες ενώ ένα σόναρ σκανάρει τον χώρο για άλλα αυτοκίνητα ή εμπόδια οποιοδήποτε είδους. Όταν η κίνηση σταματά, το ίδιο κάνει και το Tesla. Αν ο οδηγός θέλει να αλλάξει λωρίδα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να ανάψει το φλας στην κατεύθυνση που επιθυμεί να κινηθεί. Το σύστημα που θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση 7 του λογισμικού της Tesla, δεν θα είναι σε θέση να παρκάρει το αυτοκίνητο μόνο του.